ARO’88 geeft vrijheidsvuur door

Zo hadden we het willen doen: Op 5 mei 2020 kort na middernacht zou het estafette team van Loopgroep ARO’88 van start gaan. Op de plek in Wageningen waar de capitulatie in 1945 getekend werd. Wij zouden van start gaan in de bevrijdingsvuurestafette. Al hardlopend zouden wij het vrijheidsvuur van Wageningen naar Koggenland brengen. Als onderdeel van de viering van 75 jaar vrijheid.

Het had zo mooi kunnen zijn. Maar helaas. Corona gooide roet in het eten. De estafette gaat niet door. En toch kunnen wij ook onder de huidige omstandigheden het vrijheidsvuur aan elkaar doorgeven.

Op 4 mei vanaf 21.00 uur ontsteken we daarom ons eigen Vrijheidsvuur; een vuur, een vlam, een fakkel, een kaars, een lichtje óf digitaal. We geven het vuur digitaal door aan onze vrienden en familie, die dat op hun beurt ook weer doen. Het écht ontstoken vuur zetten we thuis achter het raam of in de tuin. Klik op de afbeelding hieronder om te kijken hoe het werkt.

Klik op de afbeelding voor het YouTube filmpje met instructie

Samen zetten we Nederland in het licht, denken aan de prijs die betaald is voor onze vrijheid én aan wat wij zelf kunnen doen om die vrijheid te bewaken.