Welkom bij de ARO-loopgroep.

De naam van onze groep, “De Duurdouwers” is een veelzeggende woordspeling: afgeleid van het Westfriese “deurdouwer” (= iemand die niet zo gauw opgeeft) en zegt bovendien iets over onze doelstelling, nl. Lekker Lang Lopen. Lekker lopen wil zeggen: met een goede looptechniek, blessurevrij en in je eigen tempo. Ons trainersteam staat garant voor variatie en een verantwoorde trainingsopbouw. Dinsdag en donderdag van 20:00 tot 21:30 uur zijn onze vaste trainingsavonden.

Lang lopen: hiervoor heb je, naast ’n goede techniek, ook voldoende duurvermogen nodig. Kan je zelf aan werken wanneer het jou uitkomt, maar je kunt ook op zondagmorgen met de liefhebbers mee naar de prachtige duinen en het strand van Schoorl voor een relaxte duurloop van zo'n 1,5 uur. Ons principe daarbij is “Samen uit, samen thuis”, dus we laten niemand “achter” in het bos.

Wat minder relaxt gaat het er aan toe bij onze toppers: de mannen en vrouwen die de marathon binnen de 3 uur lopen of de 10 km ver onder de 40 minuten. Met behulp van op maat gesneden trainingsschema’s worden PR’s en clubrecords jaarlijks scherper gesteld.

Het aantal leden ligt rond de 60, waarvan ongeveer 1/3 vrouwen en 2/3 mannen. Uitgebreide informatie over onze activiteiten vind je onder het jaarprogramma. Voor het kostenplaatje kan je even doorlinken naar - Ledenadministratie. “Lekker lang lopen” geeft al aan dat wij ons vooral richten op afstanden van 5 km en meer. Heb je ambities op bijvoorbeeld de 100m sprint, dan kun je beter kiezen voor een atletiekvereniging met een officiële wedstrijdbaan.

© 2015 ARO'88