1e editie Estafette Marathon Koggenland een succes!

Zondag 10 oktober 2021 vond de eerste editie plaats van de Estafette Marathon Kogggenland, ELK2021. Om 11:00 uur gaf wethouder Win Bijman het eerste team het teken van vertrek. Dit team was vanuit Zoetermeer naar Obdam gekomen om sportief te genieten van het mooie Koggenland.

Turboslakken onderweg tijdens ELK2021

Nadat de teams voor de hele marathon van start waren gegaan volgden de deelnemers voor de halve marathon. Alle teams boften met het mooie weer. Erg blij werden ze ook van de routebewegwijzering. Verdwalen was er niet bij.

De teams volgden een mooie, landelijke route. Via Hensbroek, Wogmeer, Ursem, De Goorn, Avenhorn, Berkhout, Bobeldijk, Noordermeer, Zuidermeer en Spierdijk werd er weer koers gezet naar Obdam. Daar werd het klassement opgemaakt. Dit gebeurde niet op basis van de snelste tijd. Ieder team had vooraf een te lopen gemiddelde snelheid op moeten geven. Tijdens ELK2021 was het de kunst dit gemiddelde gedurende de gehele loop zo dicht mogelijk te benaderen. Het klassement van ELK2021 ziet er als volgt uit:

Klassement
(het team met de minste punten heeft het opgegeven gemiddelde het best benaderd):

De organisatie van ELK2021 dankt de 20 enthousiaste vrijwilligers waaronder ook de mensen van EHBO vereniging Obdam. Zij spanden zich de hele dag in om deze try out tot een succes te maken en dat is gelukt. Verder dank aan onze trouwe sponsor Party Garden die onze vrijwilligers verzorgde. Gezien de reacties aan de finish krijgt ELK zeker een vervolg. Wij hopen dat er met deze 1e editie een nieuwe traditie geboren is.

Foto’s
De foto’s van ELK2021 vind je hier.
Heb jij ook leuke foto’s? Stuur ze gerust naar: sitebeheer@aro88.nl voor publicatie op de website. Alvast hartelijke dank.