Een seniorentraining?

Onderstaand bericht ontvingen wij van één van de deelneemsters aan de seniorentraining:

In mijn mail kreeg ik een uitnodiging voor een proefles voor seniorentraining bij ARO’88.
Nieuwsgierig naar wat of ik me daarbij moest voorstellen ging ik op de uitnodiging in. Ik ben in de beginjaren van ARO’88 actief lid geweest bij de conditietraining die ik in die tijd van Ron ten Broeke kreeg. Hardlopen was nooit mijn favoriete onderdeel, ook niet in de tijd dat ik jeugdtrainster was.

Volverwachting ging ik op dinsdagochtend 21 september tegen half 10 naar het sportterrein en daar trof ik een aantal voor mij bekende oud ARO leden aan maar ook een lid die ik nog niet kon net als de trainster Monique van Veen.

Zij heette ons welkom en vertelde dat de training vooral bedoeld is voor de balans en versterking van de spieren. Wat inhoud dat we in een rustig wandeltempo maar in een goede houding en gebruik van de armen in een zaagbeweging om het veld gingen lopen.
Hierna gingen we allerlei oefeningen doen die goed voor de spieren zijn. Staand en zitten op een mat met gebruik van een stok en daarna een oude fietsband werden alle spieren getraind in een rustig tempo maar wel zo dat Monique zei dat we zeker de volgende dag spierpijn zouden voelen. (Nu een dag later valt dat reuze mee) Na ruim anderhalf uur zat de training erop en raadde zij ons aan om voldoende te drinken om zo de afvalstoffen weg te werken.

Mocht u ook nieuwsgierig worden na het lezen van dit verslag, kom gerust een training volgen en ervaar hoe leuk deze senioren training is. Het wordt gehouden op de dinsdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur op het ARO’88 terrein.

Ineke Mes