Hardlopen

Hardlopen is een vrij individuele sport. Je stapt naar buiten en gaat lopen! Toch ervaren wij dat het lopen in een team onder begeleiding grote voordelen heeft. Zo heb je direct een stimulans om elke week te gaan en van die lekkere bank af te komen.

Bij hardlopen komt veel techniek kijken. De manier van lopen heeft veel invloed op je prestaties en het voorkomen van blessures. Bij ARO’88 trainen mensen van 15 tot 70 jaar in wisselende samenstelling en niveau onder goede begeleiding.

Dus als jij wilt trainen voor de ‘Dam tot Dam’ of halve marathon of gewoon omdat je in conditie wilt blijven. Kom gerust eens vrijblijvend meetrainen.

Trainen

De looptrainingen zijn op dinsdag en donderdag van 20:00 uur tot 21:30 uur. De trainingen vinden plaats op het terrein van ARO’88 naast Victoria-O in Obdam.

Bekijk hier het trainingsschema voor het vierde kwartaal van 2019.

De Duurdouwers

Als je meerdere hardloopwedstrijden per jaar zou willen lopen dan is het mogelijk om je aan te sluiten bij “De Duurdouwers”.

De woordspeling is afgeleid van het Westfriese “deurdouwer”, iemand die niet zo opgeeft. Bovendien zegt het iets over onze doelstelling om lekker lang door te lopen. Lekker lopen wil zeggen: met een goede looptechniek, blessurevrij en op je eigen tempo. Ons trainersteam staat garant voor variatie en een verantwoorde trainingsopbouw.

Lopen in de duinen en op het strand

Lang lopen kun je in de mooie natuur van Schoorl. Naast de techniek ontwikkel je samen voldoende duurvermogen. Op zondagmorgen gaan de liefhebbers naar de prachtige duinen en het strand van Schoorl voor een relaxte duurloop van 90 tot 120 minuten. Ons principe is daarbij: “Samen uit, samen thuis”.

De halve en hele marathon

Wat minder relaxt gaat het er aan toe bij onze toppers: de mannen en vrouwen die de marathon binnen de 3 uur lopen of de 10 km ver onder de 40 minuten. Met behulp van op maat gesneden trainingsschema’s worden persoonlijke records en clubrecords jaarlijks scherper gesteld.

Hardloop vakantie

Elk jaar gaat er wel een groep samen op vakantie. Naast wat cultuur komen ook de kilometers in de benen. Samen trainen we naar deze uitdaging toe. Niet iedereen loopt alle afstanden mee. Er zijn ook altijd leden mee die daar gaan wandelen en aanmoedigen. Het is vooral erg gezellig en sportief.

Leden en samenstelling van de groep

Het aantal leden ligt rond de 60, waarvan ongeveer 35% vrouwen en 65% mannen. Uitgebreide informatie over onze activiteiten vind je onder het jaarprogramma.