Sport clinic op basisschool Bonifatius

Basisschool Bonifatius openen deze week met De Gezonde Week.
Blije gezichten op de basisschool Bonifatius, toen burgemeester Van den Hengel afgelopen maandag de Gezonde Week opende. Hij deed dat door een plaquette te onthullen waaruit blijkt dat de school zich aansluit bij het concept ‘Gezonde School’. 

Tijdens de Gezonde Week geeft de school extra aandacht aan gezond bewegen, eten en leven. Dat doen zij o.a. aan de hand van het OER-sterk programma, dat staat voor Ontspannen, Eten en Regelmatig bewegen. Een gezond leven draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, verbetering van de mentale gezondheid, op gewicht blijven, verbetering van de motoriek, minder hart- en vaatziektes en het voorkomen van overgewicht en diabetes.

Burgemeester Van den Hengel onderstreept het belang van gezond leven: ‘Als je gezond eet, dan kun je beter bewegen en beter nadenken. Dus zorg goed voor jezelf’.

ARO’88 was gevraagd om een clinic te komen geven aan de kinderen. Onze trainers Peter en René zeiden gelijk ja, want de ontwikkeling van kinderen op een goede en gezonde manier is zo enorm belangrijk. En daar kunnen wij ARO’88 een steentje aan bijdrage. De kinderen  gingen horden lopen, bal gooien en estafette hardlopen. Ze deden allemaal enthousiast en fanatiek mee