Hardlopen

Hardlopen is een individuele sport. Je stapt naar buiten en gaat lopen! Toch heeft het lopen in een team onder begeleiding grote voordelen. Zo heb je direct een stimulans om elke week te gaan en van die lekkere bank af te komen.

Bij hardlopen komt veel techniek kijken. De manier van lopen heeft veel invloed op je prestaties en het voorkomen van blessures. Bij Loopgroep ARO’88 trainen mensen van alle leeftijden in wisselende samenstelling en niveau onder goede begeleiding.

Dus als jij wilt trainen voor de ‘Dam tot Dam’ of halve marathon of gewoon omdat je in conditie wilt blijven. Kom gerust eens vrijblijvend meetrainen.

Trainen

De looptrainingen zijn op dinsdag en donderdag van 19:30 uur tot +/- 20:45 uur. De trainingen vinden plaats op het terrein van ARO’88 op het sportpark, Stationsweg 8 Obdam. Met de loopgroep gaan we aantal dinsdagen in juni/juli naar de duinen van Schoorl om daar te trainen onder begeleiding van de ervaren trainer.

Lopen in de duinen en op het strand

Op zondagochtend loopt onze loopgroep in de mooie natuur van Schoorl. Naast de techniek ontwikkel je samen voldoende duurvermogen. De zondagmorgenloop bestaat uit een relaxte duurloop van 90 tot 120 minuten. Ons principe is daarbij: “Samen uit, samen thuis”.

Wedstrijden

Loopgroep ARO’88 traint gezamenlijk naar diverse wedstrijden zoals de Dam tot Damloop en de Halve van Egmond. Ook onze eigen Runnersworld Polderloop (1e zondag van maart)  of onze eigen ELK – met ELKaar actief in Koggenland met o.a. “estafette” hardlopen, fietsen en wandelen ontbreekt uiteraard niet in ons jaarprogramma.

Of je nu wilt trainen voor een 5 km of voor een marathon en welke tijd je ook nastreeft, met behulp van op maat gesneden trainingsschema’s helpt loopgroep ARO’88 jouw ambities waar te maken.

Hardloop vakantie

Elk jaar gaat er wel een groep samen op vakantie. Naast wat cultuur komen ook de kilometers in de benen. Samen trainen we naar deze uitdaging toe. Niet iedereen loopt alle afstanden mee. Er zijn ook altijd leden mee die daar gaan wandelen en aanmoedigen. Het is vooral erg gezellig en sportief.

Leden en samenstelling van de groep

Het aantal leden ligt rond de 60, waarvan ongeveer 35% vrouwen en 65% mannen. Uitgebreide informatie over onze activiteiten vind je onder het jaarprogramma.