Over ons

Samen plezier

Wij vinden het belangrijk dat iedereen met plezier aan zijn of haar conditie kan werken onder goede begeleiding. De informele sfeer en samenhorigheid staan centraal. Van jong tot oud iedereen is welkom en kan op zijn/ haar eigen tempo werken aan de gezondheid.

Wij organiseren

Ieder jaar organiseren wij sportieve, leuke evenementen zoals de Runnersworld-Polderloop, ELK – met ELKaar actief in Koggenland (estafetteloop, fiets en wandeltochten) en een hardloopreis.

Historie

ARO’88 staat voor Atletiek Recreatief Obdam en is opgericht op 1 mei 1988. Een groep enthousiaste sporters kwam dat jaar bij elkaar om samen recreatief bezig te zijn. “Obdam was toen nog niet de helft qua grootte van wat het tegenwoordig is”.
In het begin werden de eerste trainingen op de Duinweid gegeven, maar al gauw werd de groep te groot en moest er gezocht worden naar een andere locatie.
Een andere bestemming werd gevonden op het sportcomplex van Victoria O in Obdam. Daar werd een 100 meter baan aangelegd en de faciliteiten voor hoog en verspringen. In die jaren groeide het ledenaantal gestaag door naar tweehonderd leden met vooral veel jeugd. Het complex was vooral ingericht voor de diverse onderdelen, die met name door de jongeren werden beoefend.
De senioren trainden apart en zij deden dat op de openbare weg en op het industrieterrein in Obdam. Deze groep kreeg de naam de Duurdouwers.”
Het trainen op de openbare weg was niet bevorderlijk en was, met het almaar drukkere verkeer, niet meer verantwoord. Dat leidde tot een gravelbaan rond om het B-voetbalveld, welke in 2013 in gebruik werd genomen. “Dit was hard nodig voor het voortbestaan van de vereniging, want inmiddels liep het ledental gestaag terug, leden die uit heel Koggenland kwamen. De oorzaak was het grote sportaanbod in de regio en het feit dat men zich tegenwoordig niet meer wil binden. Daarmee vergeet men de voordelen van een vereniging: de trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers om blessures te voorkomen en de veiligheid. Niet in het donker op een polderweg trainen, maar op een verlicht terrein.

Atletiek Recreatief Obdam 1988 is zesendertig jaar jong en een kleine gezellige vereniging. Anno 2024 zijn wij met circa 137 leden en 2 grote jaarlijkse evenement die wij organiseren te noemen 1e zondag van Maart de Polderloop en 1e zondag van Oktober de ELK waarbij iedereen van de club welkom maar ook daarbuiten. Voor de jeugd organiseren wij ook een voor- en najaar competitie waarbij ze persoonlijke records kunnen zetten.

Kom eens langs om vrijblijvend kennis te maken met recreatief gezond en veilig sporten.
Aangesloten bij de Atletiekunie en ingedeeld in regio 4 onder nummer 0162.

Bestuur

René Steur – Voorzitter
Karina Schouten – Secretaris
Harry de Jong – Penningmeester
Mailadres: bestuur@aro88.nl

Eén antwoord op “Over ons”

  1. ik werk voor zorginstelling Esdege-Reigersdaal te Heerhugowaard.
    Voor een cliënt van mij, 16 jaar oud, lager kwa niveau, met een Down-syndroon, zoek ik aangepast
    atletiek. Geven jullie dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.