Leuke loopjes in de buurt – april 2023

In april zijn er weer heel veel leuke loopjes. Wij hebben er twee in het oog springende loopjes uitgelicht. Doe jij ook mee met een van deze loopjes?

Klik op deze afbeelding voor verdere informatie over de Paaspolderloop
Klik op deze afbeelding voor verdere informatie over de Tulpencross

Nieuwe Sportieve Senioren groep op maandagochtend

De sportieve senioren zijn hun trainingen in het nieuwe jaar goed begonnen met sneeuw op de velden en ijsvorming op de baan. Op een enkeling na was iedereen aanwezig. Wij kunnen ondanks de winterse omstandigheden toch een volledig trainingsprogramma afwerken. Monique, onze trainster, heeft steeds weer nieuwe ideeën zodat er veel variatie is. Ook in het nieuwe jaar een aantal nieuwelingen wat betekent dat de groep op de dinsdagmorgen vol is.

Nieuwe groep op maandagochtend
Vanwege de grote belangstelling starten we vanaf 20 maart 2023 met een nieuwe groep op maandagochtend om 09:30 uur. Er wordt 5 kwartier getraind en we eindigen met het samen drinken van een kopje koffie of thee.

Meer informatie over deze trainingen, een gratis proeftraining en aanmelden voor de nieuwe groep lees je hier.

Sportraad Koggenland
Deze tweede Sportieve Senioren groep kunnen wij starten dankzij de ondersteuning door de Sportraad Koggenland.

Runnersworld-Polderloop 2023 druk bezocht

Wat hebben we weer een mooie Runnersworld-Polderloop mogen beleven! Veel deelnemers, prima organisatie, enthousiaste vrijwilligers, gulle sponsors, prachtige looptijden en heel veel loopplezier. Zowel bij de wandelaars als bij de hardlopers. Wat ons betreft een hele geslaagde editie. Wij hopen dat jullie het ook zo ervaren hebben. Uiteraard zien we jullie volgend jaar graag weer aan de start van alweer de 36ste editie. Maar eerst nog wat 2023 napret:

Uitslagen
De uitslagen vind je hier.
Alle prijswinnaars nogmaals van harte gefeliciteerd.

Foto’s
De foto’s vind je hier.

Film

Polderloop Aftermovie

35ste finisher op de 10 kilometer
Omdat het dit jaar de 35ste editie van de Polderloop was hadden we een speciale attentie voor de 35ste deelnemer die bij de 10 km de finishlijn passeerde. Deze eer viel Erik Manshanden ten deel. Hij ontving zijn prijs uit handen van Elly Groet. Gefeliciteerd Erik.

Erik Manshanden en Elly Groet


Snelste ARO’88 leden op de 10 km
Ook nog eervolle vermeldingen voor onze snelste leden op de 10 km. Puike prestaties van Edwin Marcus en Minke Dekker. Gefeliciteerd.

Sponsors bedankt!

Beginnen met hardlopen?
Ken jij mensen die nog niet of nauwelijks hardlopen en graag onder goede begeleiding willen beginnen met hardlopen? 21 maart 2023 starten we een nieuwe cursus “Beginnen met hardlopen”. Klik hier voor verdere informatie.


Graag tot ziens bij ons volgende evenement

Cursus beginnen met hardlopen

De lente komt er aan. Een mooi moment om weer lekker buiten actief te worden. Een mooi moment om serieus te beginnen met hardlopen. Hardlopen kan iedereen en het kan overal, maar er komt toch wel iets meer bij kijken dan je ene voet voor je andere voet zetten. Wij begeleiden jou daarin.

ARO’88 organiseert cursus “beginnen met hardlopen”
Om het plezier te behouden (of alsnog te krijgen) en blessures te voorkomen, kun je vanaf dinsdag 21 maart 2023 de 8-weekse cursus “Beginnen met hardlopen” volgen. Gedurende deze 8 weken wordt er elke dinsdagavond van 19.30 tot 20.45 uur training gegeven door een deskundige hardlooptrainer. Professionele begeleiding en goede instructie kunnen vervelende blessures voorkomen. Fit of niet, iedereen kan mee doen. Na die 8 weken kun ook jij 25 minuten aaneengesloten hardlopen, lekker in je eigen tempo. De trainingen vinden plaats op de baan van ARO’88 op het sportpark aan de Stationsweg 8 te Obdam.

Waarom deze cursus volgen?
Enthousiaste trainers en gezellige loopmaatjes wachten je elke dinsdag op voor een energieke training op de atletiekbaan. Je conditie verbetert en dat voel je: je wordt steeds fitter! Elke kilometer verbrand je ook nog een flinke hoeveelheid calorieën. Wie heeft er nog een excuus om op de bank te blijven zitten? Ga mee naar buiten! 

De ARO’88 cursus “beginnen met hardlopen” is de ideale manier om op een verantwoorde wijze te gaan hardlopen. En hoe leuk is het om samen met andere startende hardlopers allemaal naar eenzelfde doel toe te werken. Dat werkt heel motiverend. 

Wat kost dit plezier dan?  
De kosten zijn €60,00 p.p. voor 8 trainingen en dan krijg je er ook nog een functioneel hardloopshirt bij!  

Hoe kun je je aanmelden voor de cursus? 
Aanmelden doe je via dit inschrijfformulier. Doe het snel want het aantal plaatsen voor deze cursus is beperkt. Dus wacht niet te lang en schrijf je vandaag nog in. 

Crosscompetitie – Obdam 19-11-2022

Zaterdag 19 november 2022 vond in Obdam de 1e voorronde voor de Atletiekunie crosscompetitie plaats. Meer dan 500 deelnemers mochten we aan de start verwelkomen. Dankjewel voor jouw enthousiaste deelname. En ook dank aan alle vrijwilligers van ARO’88 die deze dag mogelijk maakten. Met de foto’s hieronder kun je nog even nagenieten. Deze foto’s werden gemaakt door Martien Vleugel. Dankjewel Martien!

Jeugdcross – 1e voorronde crosscompetitie Atletiekunie

Zaterdag 19 november organiseert ARO88 de 1e voorronde van de crosscompetitie van de Atletiekunie. We verwelkomen jeugdleden en hun begeleiders van atletiekverenigingen in onze regio die zich hebben aangemeld en we wensen ze bij ons veel succes en plezier.

Vanaf 11 uur kunnen de startnummers opgehaald worden in het AthleticHome op het ARO88-terrein bij het Sportcomplex Victoria-O, nabij het NS-station. Kom aub tijdig in verband met het parkeren van de auto.

Wij verzoeken deelnemers en begeleiders vriendelijk de aanwijzingen van onze vrijwilligers op te volgen.

Let op: het parcours is niet volledig te belopen met spikes. Er zijn enkele meters bestrating.

In het kader van AVG horen we graag van u wanneer het plaatsen van een foto onwenselijk is!

Infaro Online – Veel activiteiten binnen de vereniging

Een ARO’88 bruidspaar
Het mag vermeld worden: sinds 19 augustus 2022 heeft ARO’88 een heus ARO-bruidspaar: Welmer Molenmaker en Tamar Schermer. Zij ontmoetten elkaar bij ARO, Welmer als jeugdtrainer en Tamar als atlete. Momenteel zijn ze actief bij de atletiekvereniging van Castricum. Na een relatie van 15 jaren hebben zij hun samenzijn bezegeld met een huwelijk. Bij deze een mooie foto van het sprookjespaar. Welmer en Tamar, van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk.


ARO’88 organiseert Jeugdcross
Op zaterdag 19 november 2022 organiseert ARO’88 de eerste jeugdwedstrijd voor de crosscompetitie 2022/2023. De wedstrijd wordt gehouden op ons sportcomplex. De andere twee wedstrijden in deze competitie zijn op 14 januari 2023 in Castricum en op 4 februari 2023 in Anna Paulowna.

Parcours jeugdcross ARO’88 2022


ARO’88 blij met al haar vrijwilligers
Zonder vrijwilligers geen evenementen. Zonder vrijwilligers geen vereniging. Zo simpel is het. Binnen ARO’88 zijn veel leden bereid de handen uit de mouwen te steken om evenementen binnen en buiten de vereniging mogelijk te maken. Of het nu gaat om de jeugdcross, de Polderloop of ELK – Estafette Loop Koggenland, dankzij de vrijwilligers maken we er mooie evenementen van. Maar ook een evenement als de Dam tot Damloop by night doet jaarlijks graag een beroep op de mensen van ARO’88. En voor de vereniging levert dat dan weer een bijdrage op voor de clubkas. Kortom: een echte win-win situatie. Iedereen weer bedankt voor jullie enthousiaste inzet.

ARO’88 vrijwilligers tijdens DtD by night 2022


ELK – Estafette Loop Koggenland zorgt voor blije gezichten
Op zondag 10 oktober organiseerde ARO’88 de tweede editie van ELK. Twintig teams hadden zich ingeschreven voor deze recreatieve estafette door Koggenland. Onder een uitbundig schijnende zon volbrachten de teams hun hele of halve marathon. Na de finish werd er onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat over de sportieve belevenissen. Gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers geven we volgend jaar zeker een vervolg aan dit leuke evenement. De uitslag en foto’s vind je hier.

Er waren zelfs deelnemers vanuit Hawaï

Mooie opbrengst Rabo Clubsupport
Rabo Clubsupport heeft dit jaar een opbrengst opgeleverd voor de vereniging van
€ 530,16. De opbrengst wordt besteed aan trainingsmateriaal voor de jeugd. Iedereen die gestemd heeft op ARO’88, hartelijk dank voor deze steun aan onze vereniging. En uiteraard dank aan de Rabobank voor deze vorm van ondersteuning aan het verenigingsleven in Nederland.

Halve marathon van Texel
Op de laatste zondag van september namen Mark, Margareth, Peter, Janneke en Leon deel aan de halve marathon van Texel. De start vond plaats vanuit de veerboot. Aan de finish wachtte de Skuumkoppe. Tussen boot en bier lagen 21,1 mooie, afwisselende kilometers die met plezier bedwongen werden.

Start en finish van de halve marathon van Texel

Heb jij aan een evenement deelgenomen?
Heb jij recent aan een loopevenement deelgenomen? Of heb jij iets leuks te melden vanuit Sportieve Senioren, Fit & Fun, Jeugd of Loopgroep? Stuur een foto, een kort verslagje en/of je uitslag naar sitebeheheer@aro88.nl. We vermelden het graag in een volgende InfaroOnline.