Crosscompetitie – Obdam 19-11-2022

Zaterdag 19 november 2022 vond in Obdam de 1e voorronde voor de Atletiekunie crosscompetitie plaats. Meer dan 500 deelnemers mochten we aan de start verwelkomen. Dankjewel voor jouw enthousiaste deelname. En ook dank aan alle vrijwilligers van ARO’88 die deze dag mogelijk maakten. Met de foto’s hieronder kun je nog even nagenieten. Deze foto’s werden gemaakt door Martien Vleugel. Dankjewel Martien!

Jeugdcross – 1e voorronde crosscompetitie Atletiekunie

Zaterdag 19 november organiseert ARO88 de 1e voorronde van de crosscompetitie van de Atletiekunie. We verwelkomen jeugdleden en hun begeleiders van atletiekverenigingen in onze regio die zich hebben aangemeld en we wensen ze bij ons veel succes en plezier.

Vanaf 11 uur kunnen de startnummers opgehaald worden in het AthleticHome op het ARO88-terrein bij het Sportcomplex Victoria-O, nabij het NS-station. Kom aub tijdig in verband met het parkeren van de auto.

Wij verzoeken deelnemers en begeleiders vriendelijk de aanwijzingen van onze vrijwilligers op te volgen.

Let op: het parcours is niet volledig te belopen met spikes. Er zijn enkele meters bestrating.

In het kader van AVG horen we graag van u wanneer het plaatsen van een foto onwenselijk is!

Infaro Online – Veel activiteiten binnen de vereniging

Een ARO’88 bruidspaar
Het mag vermeld worden: sinds 19 augustus 2022 heeft ARO’88 een heus ARO-bruidspaar: Welmer Molenmaker en Tamar Schermer. Zij ontmoetten elkaar bij ARO, Welmer als jeugdtrainer en Tamar als atlete. Momenteel zijn ze actief bij de atletiekvereniging van Castricum. Na een relatie van 15 jaren hebben zij hun samenzijn bezegeld met een huwelijk. Bij deze een mooie foto van het sprookjespaar. Welmer en Tamar, van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk.


ARO’88 organiseert Jeugdcross
Op zaterdag 19 november 2022 organiseert ARO’88 de eerste jeugdwedstrijd voor de crosscompetitie 2022/2023. De wedstrijd wordt gehouden op ons sportcomplex. De andere twee wedstrijden in deze competitie zijn op 14 januari 2023 in Castricum en op 4 februari 2023 in Anna Paulowna.

Parcours jeugdcross ARO’88 2022


ARO’88 blij met al haar vrijwilligers
Zonder vrijwilligers geen evenementen. Zonder vrijwilligers geen vereniging. Zo simpel is het. Binnen ARO’88 zijn veel leden bereid de handen uit de mouwen te steken om evenementen binnen en buiten de vereniging mogelijk te maken. Of het nu gaat om de jeugdcross, de Polderloop of ELK – Estafette Loop Koggenland, dankzij de vrijwilligers maken we er mooie evenementen van. Maar ook een evenement als de Dam tot Damloop by night doet jaarlijks graag een beroep op de mensen van ARO’88. En voor de vereniging levert dat dan weer een bijdrage op voor de clubkas. Kortom: een echte win-win situatie. Iedereen weer bedankt voor jullie enthousiaste inzet.

ARO’88 vrijwilligers tijdens DtD by night 2022


ELK – Estafette Loop Koggenland zorgt voor blije gezichten
Op zondag 10 oktober organiseerde ARO’88 de tweede editie van ELK. Twintig teams hadden zich ingeschreven voor deze recreatieve estafette door Koggenland. Onder een uitbundig schijnende zon volbrachten de teams hun hele of halve marathon. Na de finish werd er onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat over de sportieve belevenissen. Gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers geven we volgend jaar zeker een vervolg aan dit leuke evenement. De uitslag en foto’s vind je hier.

Er waren zelfs deelnemers vanuit Hawaï

Mooie opbrengst Rabo Clubsupport
Rabo Clubsupport heeft dit jaar een opbrengst opgeleverd voor de vereniging van
€ 530,16. De opbrengst wordt besteed aan trainingsmateriaal voor de jeugd. Iedereen die gestemd heeft op ARO’88, hartelijk dank voor deze steun aan onze vereniging. En uiteraard dank aan de Rabobank voor deze vorm van ondersteuning aan het verenigingsleven in Nederland.

Halve marathon van Texel
Op de laatste zondag van september namen Mark, Margareth, Peter, Janneke en Leon deel aan de halve marathon van Texel. De start vond plaats vanuit de veerboot. Aan de finish wachtte de Skuumkoppe. Tussen boot en bier lagen 21,1 mooie, afwisselende kilometers die met plezier bedwongen werden.

Start en finish van de halve marathon van Texel

Heb jij aan een evenement deelgenomen?
Heb jij recent aan een loopevenement deelgenomen? Of heb jij iets leuks te melden vanuit Sportieve Senioren, Fit & Fun, Jeugd of Loopgroep? Stuur een foto, een kort verslagje en/of je uitslag naar sitebeheheer@aro88.nl. We vermelden het graag in een volgende InfaroOnline.

Voorjaarswedstrijd jeugd – 10 april 2022

Op zondag 10 april 2022 gingen de jeugdleden van ARO’88 weer de onderlinge strijd aan. Zij werkten de diverse atletiekonderdelen af. Onder het genot van een voorjaarszonnetje werd er enthousiast gesport in Obdam. Tijdens de wedstrijd maakte Martien Vleugel de onderstaande foto’s. Dankjewel Martien!

Foto’s Runnersworld-Polderloop nu downloadbaar

Eerder publiceerden wij het onderstaande bericht met een tweetal links naar de tijdens de Runnersworld-Polderloop gemaakte foto’s. Wij werden er op geattendeerd dat de foto’s niet duidelijk weergegeven werden. Inmiddels hebben wij dit verbeterd. De foto’s worden groot weergegeven en zijn downloadbaar. Veel plezier met de foto’s.

Oorspronkelijke bericht:

Zondagochtend 6 maart 2022 werd het duidelijk. Dit kon niet anders worden dan een mooie loopdag. Prima weersomstandigheden. Veel deelnemers aan de wandeltocht. Veel hardlopers aan de start bij het hardlopen. Heel veel blije gezichten. Blij dat we eindelijk weer met elkaar van start mochten gaan.

Uitslagen
Deze vreugde vertaalde zich bij het hardlopen ook in prachtige tijden.
Klik hier voor de complete uitslag van de Runnersworld-Polderloop 2022.

Foto’s
Uiteraard werden er ook foto’s gemaakt tijdens de Runnersworld-Polderloop 2022.

Klik hier voor de foto’s van de diverse afstanden.
Klik hier voor de foto’s van de prijsuitreiking.

Martien Vleugel en Atie Molenmaker bedankt voor de leuke foto’s.

Dank
Bedankt voor je deelname aan de 34ste Runnersworld-Polderloop 2022. Wij verwelkomen je op zondag 5 maart 2023 graag weer aan de start van de 35ste editie. Voor die tijd organiseren wij nog een ander heel leuk evenement: Estafette Loop Koggenland. Noteer zondag 9 oktober 2022 alvast in je agenda. Uitgebreide informatie vind je hier.

Lest best
Tot slot willen wij alle vrijwilligers en sponsors bedanken voor hun inzet en ondersteuning. Zonder hen was deze Runnersworld-Polderloop niet mogelijk geweest.

Meedoen is belangrijker dan…

Twee weken geleden organiseerden wij de 34ste editie van de Runnersworld-Polderloop. Een evenement waar weer heel veel lopers plezier aan beleefd hebben. Wij streven er naar om vooral een gezellig evenement neer te zetten waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Dat brengen wij ook tot uitdrukking in de prijsuitreiking. Er zijn niet uitsluitend prijzen voor de snelste deelnemers. Er werd een lekkere taart van Bakker Koning verloot onder de ingeschreven gezinnen. Ook was er een mooie waardebon van Runnersworld Hoorn voor de 34ste finisher.

De 34ste finisher op de 10 km – Grzegorz Przybylski

Sportieve senioren

Sportieve Senioren is inmiddels een groep van veertien 55-plussers die samenkomen op de dinsdagmorgen van half 10 tot ongeveer kwart voor 11 op het ARO’88 terrein aan de Stationsweg in Obdam. De regenperiode hebben we gehad, nu met een warmere trui en sommige al met handschoenen aan is deze groep goed bezig. Gestimuleerd door de gemeente Koggenland voelde ARO’88 zich geroepen om iets te organiseren voor de oudere lopers.

Oud-hardlopers gaan over op wandelen en willen dit zo lang mogelijk uitoefenen. Spierversterkende oefeningen kan dit bevorderen. Daarbij is wandelen en fietsen bij ouderen gebaat bij een goed evenwicht. Ook bij een elektrische fiets is een goed evenwicht noodzakelijk. 

Daarom organiseert ARO’88 dit sportieve uurtje voor iedereen. Het is laagdrempelig en voor alle Koggenlanders en van daarbuiten. Na de training is er voor de liefhebbers koffie of thee, vanwege de corona regels buiten onder de veranda.

Monique is onze enthousiaste trainster en weet iedere dinsdag weer en gevarieerd programma in elkaar te zetten. Met een stok, een fietsband, een hek, alles is mogelijk. Afgewisseld met efficiënt wandelen doen we onze oefeningen: buikspieren, bil- en beenspieren, armspieren. Zij zorgt voor een goede core, het spectrum van het lichaam waar alles om draait. Ieder op zijn eigen niveau en eigen mogelijkheden. Monique heeft aandacht voor eenieder en geeft daarbij ook nuttige aanwijzingen

We hebben allen nog onze dromen: maak van die droom een realiteit. Houdt je lichaam in stand door er goed voor te zorgen. Zoals mijn man altijd zegt: het huis waarin je woont moet je goed onderhouden. 

Kom eens langs op de dinsdagmorgen en maak een training mee in de buitenlucht. Meer informatie vindt u op de website www.ARO88.nl onder tabblad Nieuws

Tine Groenland en Ineke Mes, sportieve senioren