Runnersworld-Polderloop 2020

Traditiegetrouw vindt op de eerste zondag van maart de Runnersworld-Polderloop plaats. Ook in 2020 organiseert ARO’88 dit loopfeest. Noteer hem alvast maar in je agenda:

Runnersworld-Polderloop 2020
zondag 1 maart 2020

Hardlopen:

1 km – 3 km – 5 km – 10 km

Wandelen:

10 km

Nadere informatie volgt


Damloop by night – powered by ARO’88

Sinds jaren levert ARO’88 jaarlijks een ploeg vrijwilligers aan de organisatie van de Damloop by night en/of de Dam tot Damloop. Dit jaar verzorgde onze vereniging met 15 mensen aan de finish van de Damloop by night de uitreiking van de medailles en de flesjes Isostar. Zeer dankbaar werk. Wat hebben we ontzettend veel blije hardlopers langs zien komen.

En de volgende dag namen wij uiteraard deel aan de (warme) Dam tot Damloop.

1 september: obstakel run, loopclinic en shuttle run

In het kader van September = Sportmaand! organiseert ARO’88 op zondag 1 september 2019 diverse sportieve activiteiten op het sportcomplex in Obdam.

Loopclinic
De ervaren en gediplomeerde ARO’88 trainers laten je kennis maken met de diverse vormen van looptraining. Deze trainingen hebben tot doel je prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Voor beginnende lopers is de clinic een leuke kennismaking met de loopsport.

Shuttle run (piepjesloop)
Test je uithoudingsvermogen tijdens de shuttle run. Loop tussen twee lijnen die 20 meter uit elkaar liggen heen en weer. Je hoort een geluidssignaal als je op de lijn moet keren. De signalen volgen elkaar steeds sneller op. Je moet dus steeds sneller heen en weer gaan lopen. Doe je best om een zo’n hoog mogelijk niveau te halen.

Obstakel run
Wij bouwen een obstakel parcours over het sportcomplex en het zwembad. Op dit parcours moet je meer dan 10 obstakels overwinnen. De obstakels vragen kracht, souplesse, behendigheid en evenwicht. Op die manier weet je wellicht een mooie tijd neer te zetten en een nat pak te voorkomen.

Het programma
Ook andere Obdamse verenigingen organiseren activiteiten. Het complete programma vind je hier.

Fijne vakantie!

Afgelopen donderdag 11 juli 2019 werd het seizoen afgesloten met onze deelname aan de Bosloop in Schoorl. Wij besloten deze sportieve avond met een drankje.

ARO´88 wenst iedereen een hele fijne zomervakantie. De eerste training na de zomervakantie is op dinsdag 27 augustus 2019.

Mensen van staal

In het weekend van 6 en 7 juli 2019 werd Hoorn sportief op zijn kop gezet. De Ironman triathlon vond dit weekend plaats. Op zaterdagavond werd de sprint triathlon (400 m zwemmen, 18 km fietsen, 4 km hardlopen) afgelegd. Zondag ging de wedstrijd over de Olympische afstand (1500 m zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen).

Tijdens de sprint triathlon was een groep ARO’88 leden actief als vrijwilliger. Wij hielpen in de wisselzone en verzorgden de verzorgingspost. De sportende mensen van staal waren erg blij iets te eten en drinken van ons aangereikt te krijgen. De organisatie was blij met onze hulp en ARO’88 is blij met de financiële bijdrage voor de vereniging van de Ironman organisatie.

Warme zomeravond

Wat doe je op een warme zomeravond? Is hardlopen dan wel verstandig? ARO’88 trainster Monique is flexibel en creatief. De duintraining van 25 juni 2019 werd spontaan omgezet in een strand- en zeetraining. De beelden zeggen genoeg.

Zee en strand vormen een goede omgeving voor een verkoelende hardlooptraining. Meer tips over hardlopen bij warmte lees je hier.

Mooie opbrengst Rabo Clubkas 2019

ARO’88 bestuursleden Rene Steur en Karina Schouten mochten deze week een prachtige cheque ontvangen van Rabobank Westfriesland. De Rabobank Clubkas 2019 leverde maar liefst een bedrag op voor onze vereniging van € 585,29. Hartelijk dank aan iedereen die op onze vereniging stemde en uiteraard aan Rabobank Westfriesland.