Cursus beginnen met hardlopen

Het maximale aantal deelnemers voor de cursus met hardlopen heeft zich inmiddels aangemeld. Je kunt je daarom niet meer inschrijven voor de cursus die op 12 maart 2024 begint. Stuur een berichtje aan bestuur@aro88.nl en we geven je bericht als we weer een cursus organiseren.

ARO’88 jeugd presteert goed in St. Georgecross

Op zondag 10 december 2023 vond in Spierdijk de jaarlijkse St. George Cross plaats. De jeugd van ARO’88 leverde hier mooie prestaties. Amber Blankendaal liep naar een tweede plaats. Rosalie Schipper, Demi Manshanden en Bram van der Laan wisten zich allemaal te kwalificeren als bete Koggenlander in hun categorie. Super gedaan Amber, Rosalie, Demi en Bram (v.l.n.r. op de foto). Gefeliciteerd met jullie prestatie.

ARO’88 leden lopen in Lissabon

Op zondag 8 oktober 2023 liep een flinke groep van ARO’88 in Lissabon. Twee leden liepen de mini marathon van 8 km, 10 mensen liepen de halve marathon en 2 enthousiastelingen liepen de hele marathon.

De weersvoorspellingen gaven aan dat het zondag 32 graden ging worden. De organisatie besloot daarom op het laatste moment de start te vervroegen. Op zondagochtend dus vroeg uit de veren.

Ondanks de hitte wist iedereen de finish te bereiken. Marathonlopers Margareth en Peter leverde een prestatie van formaat. Het was duidelijk dat hun goede voorbereiding en noeste trainingsarbeid zich uitbetaalde. Maar ook op de andere afstanden werden puike prestaties neergezet. Verschillende leden liepen hun eerste halve marathon of überhaupt hun eerste wedstrijd. Geen wonder dat er aan de finish heel veel blije en trotse gezichten te zien waren.

Naast de lopers was er ook een grote groep supporters meegereisd. Met zijn allen hebben wij hele leuke, gezellige dagen in Lissabon beleefd. Het geheel was prima verzorgd door Reuibureau Opmeer.

Met elkaar actief in Koggenland: ELK

Wat een prachtige dag hadden we vandaag! Onder stralende omstandigheden vond de 3e editie van ELK – met elkaar actief in Koggenland plaats. De Estafette Loop Koggenland was dit jaar voor het eerst uitgebreid met 2 fietstochten en 2 wandelaars Het doel van organiserende atletiekvereniging ARO’88 was om veel mensen op een recreatieve manier actief te laten zijn. Mede dankzij de fijne samenwerking met de Gemeente Koggenland en De Sportraad Koggenland zijn wij daar in geslaagd.

Hier vind je alvast wat foto’s van de estafette. Meer foto’s en het “klassement” volgen binnenkort.

Schrijf alvast maar in de agenda: ELK 2024 op zondag 6 oktober 2024!

Doe mee met Rabo ClubSupport

De jaarlijkse Rabobank clubsupport gaat weer starten!

Vanaf maandag 4 september kan er weer gestemd worden op onze mooie club via de Rabobank Clubsupport actie (tot uiterlijk 26 september).

www.rabobank.nl/leden/clubsupport/stemmen

Om te kunnen stemmen moet je een rekening hebben bij de Rabobank en lid zijn. Heb je al wel een rekening maar ben je nog geen lid, dan kan dit gratis via de Rabo app. Open de app, ga naar service en scroll dan naar beneden naar lidmaatschap.

Je kunt vanaf maandag je stem uitbrengen op drie verschillende verenigingen in onze regio Stemmen jullie op Aro’88? Doen jullie mee?

Namens het bestuur alvast super bedankt 

Jeugdkamp

Maar liefst 17 jeugdleden reisden dit weekend af naar Bergen voor het jaarlijkse jeugdkamp. Omdat plaatsjes meer zeggen dan woorden hieronder de beelden van dit geslaagde weekend. Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie toe!

Leuke loopjes in de buurt – april 2023

In april zijn er weer heel veel leuke loopjes. Wij hebben er twee in het oog springende loopjes uitgelicht. Doe jij ook mee met een van deze loopjes?

Klik op deze afbeelding voor verdere informatie over de Paaspolderloop
Klik op deze afbeelding voor verdere informatie over de Tulpencross

Nieuwe Sportieve Senioren groep op maandagochtend

De sportieve senioren zijn hun trainingen in het nieuwe jaar goed begonnen met sneeuw op de velden en ijsvorming op de baan. Op een enkeling na was iedereen aanwezig. Wij kunnen ondanks de winterse omstandigheden toch een volledig trainingsprogramma afwerken. Monique, onze trainster, heeft steeds weer nieuwe ideeën zodat er veel variatie is. Ook in het nieuwe jaar een aantal nieuwelingen wat betekent dat de groep op de dinsdagmorgen vol is.

Nieuwe groep op maandagochtend
Vanwege de grote belangstelling starten we vanaf 20 maart 2023 met een nieuwe groep op maandagochtend om 09:30 uur. Er wordt 5 kwartier getraind en we eindigen met het samen drinken van een kopje koffie of thee.

Meer informatie over deze trainingen, een gratis proeftraining en aanmelden voor de nieuwe groep lees je hier.

Sportraad Koggenland
Deze tweede Sportieve Senioren groep kunnen wij starten dankzij de ondersteuning door de Sportraad Koggenland.

Runnersworld-Polderloop 2023 druk bezocht

Wat hebben we weer een mooie Runnersworld-Polderloop mogen beleven! Veel deelnemers, prima organisatie, enthousiaste vrijwilligers, gulle sponsors, prachtige looptijden en heel veel loopplezier. Zowel bij de wandelaars als bij de hardlopers. Wat ons betreft een hele geslaagde editie. Wij hopen dat jullie het ook zo ervaren hebben. Uiteraard zien we jullie volgend jaar graag weer aan de start van alweer de 36ste editie. Maar eerst nog wat 2023 napret:

Uitslagen
De uitslagen vind je hier.
Alle prijswinnaars nogmaals van harte gefeliciteerd.

Foto’s
De foto’s vind je hier.

Film

Polderloop Aftermovie

35ste finisher op de 10 kilometer
Omdat het dit jaar de 35ste editie van de Polderloop was hadden we een speciale attentie voor de 35ste deelnemer die bij de 10 km de finishlijn passeerde. Deze eer viel Erik Manshanden ten deel. Hij ontving zijn prijs uit handen van Elly Groet. Gefeliciteerd Erik.

Erik Manshanden en Elly Groet


Snelste ARO’88 leden op de 10 km
Ook nog eervolle vermeldingen voor onze snelste leden op de 10 km. Puike prestaties van Edwin Marcus en Minke Dekker. Gefeliciteerd.

Sponsors bedankt!

Beginnen met hardlopen?
Ken jij mensen die nog niet of nauwelijks hardlopen en graag onder goede begeleiding willen beginnen met hardlopen? 21 maart 2023 starten we een nieuwe cursus “Beginnen met hardlopen”. Klik hier voor verdere informatie.


Graag tot ziens bij ons volgende evenement