Sportieve senioren

Sportieve Senioren is inmiddels een groep van veertien 55-plussers die samenkomen op de dinsdagmorgen van half 10 tot ongeveer kwart voor 11 op het ARO’88 terrein aan de Stationsweg in Obdam. De regenperiode hebben we gehad, nu met een warmere trui en sommige al met handschoenen aan is deze groep goed bezig. Gestimuleerd door de gemeente Koggenland voelde ARO’88 zich geroepen om iets te organiseren voor de oudere lopers.

Oud-hardlopers gaan over op wandelen en willen dit zo lang mogelijk uitoefenen. Spierversterkende oefeningen kan dit bevorderen. Daarbij is wandelen en fietsen bij ouderen gebaat bij een goed evenwicht. Ook bij een elektrische fiets is een goed evenwicht noodzakelijk. 

Daarom organiseert ARO’88 dit sportieve uurtje voor iedereen. Het is laagdrempelig en voor alle Koggenlanders en van daarbuiten. Na de training is er voor de liefhebbers koffie of thee, vanwege de corona regels buiten onder de veranda.

Monique is onze enthousiaste trainster en weet iedere dinsdag weer en gevarieerd programma in elkaar te zetten. Met een stok, een fietsband, een hek, alles is mogelijk. Afgewisseld met efficiënt wandelen doen we onze oefeningen: buikspieren, bil- en beenspieren, armspieren. Zij zorgt voor een goede core, het spectrum van het lichaam waar alles om draait. Ieder op zijn eigen niveau en eigen mogelijkheden. Monique heeft aandacht voor eenieder en geeft daarbij ook nuttige aanwijzingen

We hebben allen nog onze dromen: maak van die droom een realiteit. Houdt je lichaam in stand door er goed voor te zorgen. Zoals mijn man altijd zegt: het huis waarin je woont moet je goed onderhouden. 

Kom eens langs op de dinsdagmorgen en maak een training mee in de buitenlucht. Meer informatie vindt u op de website www.ARO88.nl onder tabblad Nieuws

Tine Groenland en Ineke Mes, sportieve senioren